Gradbeniki in drugi tovrstni mojstri oziroma strokovnjaki vedo povedati, kako zelo je kvaliteten ter uporaben lepljen les, ki ga uporabljajo v gradbeništvu. Uporablja se predvsem za vidna ostrešja ter stropove, nadstreške, nosilce večjih razponov in še bi lahko naštevali.

Lepljen les tudi za brunarice

Brunarice so lesene hiške, ki so namenjene predvsem temu, da okolici dajejo nek dodaten pečat ter tudi piko na i izgledu. Ponavadi so postavljene blizu naših domov, kamor radi zahajamo, ko imamo prosti čas ali pa ko so na razporedu raznovrstna druženja s prijatelji. Za nas jih izdelajo strokovnjaki, ki natančno vedo, kako jih je treba postaviti in kakšen material je za njih najbolj primeren. Če bi gledali statistiko materialov, ki so uporabljeni za brunarice, bio ugotovili, da je v zadnjem času to nordijska smreka, za katero številni strokovnjaki meniji, da je najboljša izbira, kar se tiče lesa. Tako po trdnosti kot tudi po zgledu. V igri je seveda tudi lepljen les, za katerega smo že zgoraj navedli njegov glavni namen, ki ga izpolnjuje tudi pri tovrstnih postavitvah.

Brunarice bi morali imeti prav vsi

Ker so tovrstne postavitve izjemno hitre in v današnjem času tudi poceni, bi jih v resnici morali imeti prav vsi. Ali v bližini svojega doma, nekje na vrtu, ali pa nekoliko stran od nas, da imamo občutek, kot da smo za nekaj časa odšli na kratek oddih. Les namreč v nas vedno znova in spet vzbuja prav posebne občutke in ker je brunarica lesena konstrukcija, smo ves čas obdani z občutkom topline ter domačnosti.

 

Kategorije: Oprema