Ali imate doma neizkoriščeno podstrešje, hkrati pa ste utesnjeni v obstoječih bivalnih prostorih? Potem je skrajni čas, da razmislite o preureditvi podstrešja v bivalni prostor, ki mu rečemo tudi mansarda. Izdelava naj bo prepuščena strokovnjakom, vi pa se v tem času posvetite izbiri pohištva za vaš novi dom.

Ker gre za zahteven in kompleksen projekt, si pred začetkom del pridobite mnenje strokovnjaka. Pestra ponudba različnih izvajalcev je tudi na spletu, zato vam svetujemo, da v iskalni niz vtipkate mansarda izdelava. Dobili boste informacije o številnih izvajalcih, ki ponujajo tovrstne storitve. Na spletu imate tudi kontaktne podatke, na podlagi katerih jih lahko kontaktirate in se dogovorite za obisk na domu. Na samem licu mesta se boste dogovorili o podrobnostih, o podrobnem načrtu samega poteka del, hkrati pa vam bo izvajalec tudi ustrezno strokovno svetoval. Tako boste dobili najboljšega mojstra, ki mu je vredno zaupati!

Suhomontažna dela so vedno bolj priljubljena

Suhomontažna dela so zaključena dela v gradbeništvu, predvsem za izdelavo notranjih prostorov. Primerna so lahko za novogradnje, še bolje pa za razne adaptacije. Objekti, v katerih se suhomontažna gradnja uporablja, so lahko zelo različni. To so lahko zasebni, stanovanjski, poslovni, športni, pa še bi lahko naštevali.

Suhomontažna dela se izvajajo z mavčnimi ploščami, ki jih vsi poznamo pod imenom Knauf plošče. Delo z mavčnimi ploščami je zelo enostavno in časovno tudi zelo hitro. Pri gradnji ni potrebno nobenega razkopavanja ali celo štemanja. Prav tako ni prisotne neke velike umazanije, kot je to na primer pri gradnji z betonom oziroma zidaki. Vsa napeljava se lahko vgradi v kovinsko konstrukcijo, na katero se z vijaki pričvrstijo mavčne plošče. Stike mavčnih plošč se nato ustrezno fino obdela. Mavčne plošče so ognjevarne in imajo tudi izolacijsko funkcijo. Prav tako zadržujejo vlago, tako da jih na primer lahko vgradimo tudi v kopalnico.

Kategorije: Oprema