Sprostitev je gotovo ena izmed prvih asociacij, ki jih dobimo, če pomislimo na masažo. In res se mnogi za masaže odločajo prav zato, ker se želijo v udobnem tretmaju na masažni mizi čim bolj sprostiti. Ta cilj dosegajo praktično vse vrste masaže, čeprav v nekaterih primerih ciljajo tudi na reševanje kakšnih konkretnih težav. Za tiste, ki iščejo predvsem sprostitev, pride v poštev antistresna masaža, pa tudi razne klasične masaže, morda tudi masaža stopal in podobne storitve.

Celovita masaža za popolno sprostitev

Univerzalnega recepta pri masažah ni. Nekaterim bo za sprostitev zadoščal že polurni tretma klasične masaže, za druge pa bo edina prava antistresna masaža tista, ki v uri in pol temeljito obdela vse napetosti v telesu. Različni ponudniki masaže proti stresu nudijo v različnih oblikah. Pogosto gre za masaže, ki se osredotočajo predvsem na vrat, ramena in hrbet. Res je prav takšna masaža najbolj učinkovita proti posledicam stresa, saj lepo pokrije najbolj kritična območja. Je pa lahko antistresna masaža osredotočena tudi na druge dele telesa.

Masaža stopal

Tudi masaža stopal je zelo primerna za tiste, ki iščejo sprostitev na masažni mizi. Pogosto gre v tem primeru za refleksno masažo, ki s stimuliranjem refleksnih točk na stopalih vpliva na celotno telo. Ta metoda je kot nalašč za reševanje bolečin in drugih težav, ki se pojavijo kot posledica stresa, tudi če niso prisotne v stopalih. Seveda pa je masaža stopal zelo primerna tudi v čisto osnovni obliki. Že kratek tretma je zelo prijeten in nedvomno vreden obiska masažnega salona.

Kategorije: Storitve