Čeprav je osebni avtomobil za večino nepogrešljivo prevozno sredstvo, si je možno prav tako pomagati tudi z drugimi vozili. Pravzaprav se lahko odločimo kar za motor, ki je v določenih primerih odlična alternativa avtomobilu. Treba bo opraviti izpit za motor in druge formalnosti ter seveda pridobiti vozilo, nato pa že sledi uživanje v neomejenem raziskovanju vseh kotičkov, do katerih vodijo urejene in manj urejene ceste.

En izmed razlogov za izbiro motorja namesto avtomobila je gotovo nižja cena. A ta ni tako samoumevna in prepričljiva. Izpit za motor je namreč v mnogih primerih dražji od izpita B kategorije za osebne avtomobile, poleg tega pa je treba prav tako upoštevati center varne vožnje in druge zadeve, ki lahko stroške že v začetku zvišajo. Center varne vožnje sicer tudi motoristom zagotavlja neprecenljivo znanje in izkušnje, zato je vsakršna investicija na tem področju zelo smiselna.

Če pa center varne vožnje, izpit in druge formalnosti odmislimo, se motorji v večini primerov izkažejo za cenejše od avtomobilov. Medtem ko bo večina voznikov začetnikov med avtomobili brskala le po nižjem razredu, imajo motoristi že po zelo ugodnih cenah na voljo presenetljivo dobre motorje. Če upoštevamo še dolgoročne stroške goriva, servisiranja in splošnega vzdrževanja, pa tudi cene vinjet, parkiranja in druge stroške, so motorji načeloma precej ugodnejši od avtomobilov. Veliko je seveda odvisno od točnih okoliščin in dejanskih vozil, ki jih vzamemo v primerjavo.

Kakorkoli, prvi korak je izpit za motor, nato šele sledi vse ostalo. Ponudniki šolanja so prijazni tako do mladih kot starejših voznikov, ki bi se radi podali na motor.

Kategorije: Storitve