Že odkar si ljudje gradimo dovolj velika bivališča, da jih lahko razdelimo na več prostorov, zavzema eno izmed najpomembnejših mest v vsakem domu postelja. Dandanes je mehka in udobna postelja samoumevna, saj udobnih vzmetnic in blazin nikakor ni več težko dobiti. Že v časih, ko so si posteljo postlali s steljo, ki so jo nabrali v gozdu, so poskrbeli, da je bil najbolj udoben del njihovega ležišča tisti, kamor so zvečer položili svoje utrujeno lice. Vsakdo je že kdaj poskusil spati brez glavnika, in čeprav nekateri trdijo, da jim to najbolje ustreza, je za optimalen položaj našega telesa med spanjem izredno pomemben tudi položaj glave. Zlasti tedaj, kadar spimo na boku, so najboljši vzglavniki tisti, ki našo glavo podpirajo ravno toliko, da bo hrbtenica med spanjem ostala v najbolj naravnem in izravnanem položaju.

Najboljši vzglavniki so narejeni iz naravnih materialov, ki ne dražijo naše kože in ji omogočajo, da tudi med spancem diha, kot mora dihati celotna površina našega telesa. Še posebej za spanje na boku bodo najboljši vzglavniki tisti, ki so narejeni iz spominske pene, ki omogoča optimalen položaj našega vratu med spancem. Da bi lahko vsak nov dan začeli karseda spočiti in pripravljeni, je torej izrednega pomena to, koliko smo vložili v kvaliteto naše posteljne opreme. 

Odeja 200×200 

Poleg kvalitetnega vzglavnika bo veliko vlogo pri udobnosti in zdravju v naši spalnici imela tudi odeja. Bodisi potrebujemo manjšo odejo, bodisi večjo odejo 200×200 velikosti, bo od kvalitetnega nakupa odvisno naše dobro počutje in zdravje v vseh teh letih, v katerih se bomo vanjo ovijali v hladnih zimskih večerih. Odeja 200×200 velikosti nas bo sicer po denarnici udarila nekoliko bolj kot odeja manjših dimenzij, vendar se kljub temu splača investirati v nekaj, kar bo z nami skoraj tretjino vseh ur, ki jih bomo preživeli na tem svetu.

Kategorije: Splošno