Se vam je že kdaj zgodilo, da ste želeli zagnati motor traktorja, pa vas je kar naenkrat pustil na cedilu? Če ste na primer pozabili ugasniti luči, potem je skoraj vedno razlog prazen akumulator. Ta predstavlja vir energije, zaradi tega morajo biti akumulatorji za traktorje primerno vzdrževani in zamenjani po določenem obdobju obratovanja. V tem primeru si pred nakupom oglejte številne ponudbe, kjer boste lahko kupili popolnoma novega ali starega odnesli na servis

Najpogostejše napake na akumulatorjih so zagotovo izpraznjene zaloge energije. Najlažje si jih predstavljamo kot neko posodo, v kateri je v kemični obliki shranjena električna energija. Praznjenje je dejansko kemična reakcija proizvodnje elektronov, ko ti iz nakopičenega minusa stečejo na pozitivnega. Na voljo so vam akumulatorji za traktorje različnih oblik in moči. Če se je vaša baterija spraznila in jo imate še v garanciji, stopite do ustreznega serviserja, kjer vam bodo ponudili nadomestni akumulator.

Za popravilo kardanov poiščite ustreznega uvoznika rezervnih delov

Številne kmetije in gospodarstva imajo traktorje za delovni stroj. S številnimi priključki je njegova uporaba vsestranska in učinkovita. Naprava, ki omogoča, da se s traktorja prenašajo vrtljaji na priključek, se imenuje kardan. To je posebna gred, ki se vrti s konstantno ali s spremenljivo hitrostjo. Ker je ta gred izredno obremenjena pri vsakodnevnem delu, je potrebno večkrat tudi popravilo kardanov.

Kardanska gred je zaščitena, a ker je po navadi na izpostavljenem mestu in pogosto v uporabi, je popravilo kardanov včasih neizogibno. Številna podjetja so uvozniki za različne vrste kardanov in njihovih rezervnih delov. Za popravilo ponujajo nizke cene, hitre in kvalitetne storitve. Kako hitro boste dobili popravljeni kardan, je zagotovo odvisno od čakalne vrste in zahtevnosti popravila. Včasih se nakup novih rezervnih delov splača veliko bolje. Če je kardan ali njihov rezervni del na zalogi, boste traktor s priključki uporabljali še isti dan.

Kategorije: Splošno