V eni sami potezi lahko popolnoma spremenimo celoten izgled obstoječe kopalnice, če se odločimo za novo polaganje keramike med tem, ko se dogaja adaptacija kopalnice. Preden se odločimo za korak kot je popolna adaptacija kopalnice in s tem novo polaganje keramike moramo paziti, da se odločimo za keramiko, ki je primerna za uporabo v tem okolju, bo prijetna tako na pogled kot na otip, kar je posebej pomembno pri izbiri talnih ploščic.

Keramične ploščice so po standardu razdeljene v več kategorij, ki se razlikujejo po načinu oblikovanja, ki ni tako zelo pomemben, ko se odločamo za polaganje keramike ko se izvaja adaptacija kopalnice, bolj pa je pomemben kriterij vpojnosti vode. Z upoštevanjem podkategorij pri vsaki razvrstitvi lahko skupaj izbiramo med 12 različnimi skupinami keramičnih ploščic.

Kriteriji za izbiro keramičnih ploščic

Ko se izvaja adaptacija kopalnice moramo izbirati lastnosti ploščic, ki bodo ustrezne za to nalogo, da ne bomo šele ko se izvaja polaganje keramike ugotovili, da ploščice, ki smo jih izbrali niso primerne za uporabo v kopalnici.

Splošno moramo pri izbiri za polaganje keramike določiti lokacijo, kje se bodo ploščice polagale. Te so lahko zunaj, noter, ločimo pa tudi med stenskimi in talnimi ploščicami. Kar je bolj pomembno ko se izvaja adaptacija kopalnice je to, da moramo upoštevati vrsto podlage na katero se polagajo ploščice, ki bo v našem primeru ali stare ploščice ali gola stena.

Priporočljivo je tudi to, da adaptacija kopalnice upošteva samo velikost prostora. Ko izvajamo polaganje kopalnice ne želimo velike količine denarja zapraviti samo zato, ker smo izbrali izjemno majhne keramične ploščice, ki so zamudne za vgraditev in tudi estetsko ne vplivajo dobro na prostor, saj večinoma vidimo le fuge, ne lepote, ki smo jo želeli doseči, ko smo se odločili za polaganje keramike. Pravilna izbira velikosti ploščic in načina polaganja lahko vizualno poveča prostor in ga naredi bolj prijetnega.

Kategorije: Ostalo