Pri avtobusih se izkažejo nekatere razlike pri željah in potrebah voznikov in operaterjev ter potnikov. Medtem ko si potniki želijo predvsem udobja, je lastnikom bolj po godu zanesljivost vozila in razpoložljivost servisov oziroma nadomestnih delov. Iveco avtobusi dosegajo odlične kompromise med temi željami, posebne omembe pa si gotovo zasluži Iveco bus Daily. Ta mini bus je namenjen prevozu manjšega števila potnikov (okoli 20), zagotavlja pa nemoteno delovanje brez okvar in drugih težav.

Ključno je redno vzdrževanje

Življenjska doba vsakega vozila je odvisna od načina uporabe in vzdrževanja. Tudi Iveco bus Daily ni izjema. Vozilo je treba redno pregledovati in vzdrževati, po potrebi tudi servisirati. Če je treba kakšen kos zamenjati, pridejo v poštev le originalni Iveco Daily rezervni deli, ki jih najdemo v pooblaščenih servisih. Originalni Iveco Daily rezervni deli zagotavljajo odlično delovanje vozila, kar lahko ponaredki močno ogrozijo.

Vsak operater avtobusov mora imeti seveda dobro poskrbljeno vzdrževanje. Priporoča se sodelovanje z zanesljivim pooblaščenim servisom, ki prevzame večino dela. Za operaterja torej vzdrževanje skorajda ne predstavlja dodatnega dela, tudi strošek je praktično zanemarljiv glede na to, da bo ustrezno vzdrževan Iveco bus s svojo zanesljivostjo in življenjsko dobo skozi dobiček več kot poplačal stroške vzdrževanja. Morda se komu zdi, da bi več dobička prineslo skoparjenje pri vzdrževanju. Čeprav je možno najti tudi mehanike, ki bodo Iveco Daily opremili z deli drugih proizvajalcev, ti ne zagotavljajo zanesljivosti in garancije, ki jo prinašajo originalni Iveco Daily rezervni deli pooblaščenega servisa Iveco.

Kategorije: Storitve