Kako dragi so pravzaprav visokotlačni čistilci? Cena je seveda močno odvisna od izbranega izdelka, saj so te naprave na voljo v različnih cenovnih razredih. Pravzaprav je cenovni razpon kar presenetljiv, kar še dodatno zaplete izbiro in nakup izdelka. Kompaktne čistilce za domačo rabo je možno dobiti že za nekaj deset evrov, niso pa to običajni vsestranski visokotlačni čistilci – cena za te je višja, a spet v širokem razponu od dobrih 100 evrov vse do 500 evrov pri napravah za domačo rabo. Profesionalni program seveda dražji konec spektra razširi do bistveno višjih številk. Je smiselno torej brskati po nižjem cenovnem razredu? Gotovo je možno tudi po nizki ceni dobiti odlične visokotlačne čistilce.

Običajni domači uporabniki bodo verjetno povsem zadovoljni tudi s cenejšimi visokotlačnimi čistilci. Večinoma gre namreč za zanesljive in zmogljive naprave, ki se bodo pri rednem čiščenju doma in okolice odlično obnesli. To so lahko povsem spodobni in kakovostni visokotlačni čistilci, cena je namreč tudi pri uveljavljenih znamkah dokaj ugodna, pravzaprav primerljiva s ponudbo konkurence. Na ta način se je možno opremiti s kakovostnim in zanesljivim čistilcem, ki bo kljub nizki ceni upravičil zaupanje.

Seveda pa lahko v iskanju ugodnih cen izberemo tudi kakšno alternativo. To ponujajo recimo rabljeni visokotlačni čistilci, ki so na voljo po bistveno nižji ceni kot novi. Rabljeni visokotlačni čistilci dopolnjujejo ponudbo ugodnih izdelkov v nižjem cenovnem razredu, pri tem pa v ta razred prinašajo tudi nekatere funkcionalnosti dražjih naprav. Čisto možno je namreč najti rabljen čistilec, ki se po kakovosti uvršča bistveno višje kot bi si mislili glede na ceno. Tako so rabljeni visokotlačni čistilci kot nalašč za zahtevnejše uporabnike, ki ne želijo kupovati dragih naprav, a vseeno niso pripravljeni sklepati kompromisov, ki jih zahteva ponudba v nižjem cenovnem razredu. Rabljeni visokotlačni čistilci pridejo v poštev tudi za nekatere profesionalne uporabnike.

Kategorije: Splošno