Nepogrešljiva oprema za pekarne, slaščičarne in gostinske lokale

Že pri kulinaričnem ustvarjanju v domači kuhinji imamo opravka z najrazličnejšo opremo in mnogimi pripomočki, brez katerih si kuhanja ne moremo več predstavljati. Še toliko bolj je to izrazito v komercialnih kuhinjah gostinskih lokalov ter v slaščičarnah, pekarnah in podobnih delovnih okoljih, kjer se pripravlja hrana. Nekatera oprema je na takšnih delovnih mestih kratkomalo nepogrešljiva.

Vakumirni aparat

Vakumiranje je tehnika, ki se je za shranjevanje živil poslužujejo praktično vsi, ki delajo s hrano in želijo zagotoviti daljšo obstojnost določenih živil. Gre namreč za nadvse učinkovito metodo, ki je hkrati dokaj preprosta in cenovno ugodna. Vakumirni aparat je že v manjših gospodinjstvih pogost pripomoček, seveda pa obstajajo bistveno zmogljivejše različice za komercialne kuhinje. Ne pride prav le za zamrzovanje in dolgotrajno hranjenje živil, temveč tudi za primerno zaščito tistih živil, ki so redno v uporabi. Vakumirni aparat odpira številne možnosti, predvsem pa poskrbi za varno in higienično shranjevanje raznovrstnih živil.

Stroj za ovijanje

Vakumiranje pride v poštev za določena živila, ne pa za večje izdelke, ki jih je treba zavarovati. Za te poskrbi stroj za ovijanje, povsem spodobna alternativa pa je streč folija za ročno uporabo. Ovijanje je učinkovita rešitev pri skladiščenju večjih količin živil ali drugih izdelkov, saj streč folija zagotavlja stabilnost tovora in ustrezno zaščito pred prahom, umazanijo in drugimi dejavniki. Posebej uporabna je ta rešitev za tiste, ki na paletah hranijo večje količine moke, sladkorja in podobnih sestavin, ki ne zahtevajo posebnega shranjevanja. Ročna streč folija je zelo praktična za uporabo, stroj za ovijanje pa bistveno bolj zmogljiv.

Kategorije: Oprema