Pri zahtevnem delu na kmetiji se redno soočamo z velikimi obremenitvami, ki lahko predstavljajo grožnjo za dobrobit opreme, s katero si pomagamo pri delu. Ravno zato se pri delu poslužujemo naprav, ki so vzdržljive in zanesljive ter v kar največji možni meri odporne na škodljive dejavnike, s katerimi se srečujejo.

Med najbolj značilnimi napravami, ki slovijo po svoji trdoživosti, je gotovo BCS kosilnica. Ta je praktično neuničljiva, zato se pogosto uporablja prav tam, kjer razmere za košnjo niso posebej ugodne. Odlično se obnese na strmih bregovih in drugih razgibanih terenih, z njo pa se lahko lotimo tudi trate, ki ima veliko vsiljivcev v obliki kamenja, krtin in podobnih ovir. BCS kosilnica bo z robustnimi sestavnimi deli brez težav opravljala svoje delo, za popolno zadovoljstvo uporabnika pa poskrbi še možnost hitrega popravila, če kakšen vpliv vseeno pride do živega zanesljivi kosilnici – napravo je možno kar na terenu enostavno popraviti, saj lahko nože zamenjamo že v eni minuti, če imamo pri roki nekaj osnovnega orodja. Tako je BCS kosilnica praktično neuničljiva in se nanjo lahko zanesemo tudi pri zahtevnejših nalogah.

Vzdržljivost pri različnih obremenitvah pričakujemo tudi od traktorjev, pri katerih so še bolj pomembni rezervni deli. Za traktor IMT ne bo težko dobiti kakovostnih rezervnih delov, enako velja za nekatere druge priljubljene znamke. Zanašamo se na priljubljene znamke in uveljavljene modele, saj bodo v tem primeru lažje dobavljivi tudi rezervni deli za traktor. IMT in Zetor sta pri nas med najbolj priljubljenimi znamkami, prav tako lahko veliko pričakujemo od znamk, ki so najbolj priljubljene v svetovnem merilu, prednjači predvsem John Deere. Seveda ne gre le za to, da so na voljo rezervni deli za traktor – IMT in druge priljubljene znamke prepričajo tudi s splošno kakovostjo in vzdržljivostjo, tako da se s temi vozili lahko lotimo tudi zahtevnejših opravil. 

Kategorije: Splošno