Pogosto bi zelo prav prišla možnost projekcije na veliko platno, a smo po navadi v tem oziru omejeni na določene lokacije, kjer imamo pripravljeno opremo. Projektorje in projekcijska platna srečujemo večinoma v poslovnih prostorih, šolah in podobnih okoljih, le redko pa imamo možnost res hitre in enostavne uporabe projekcijske opreme. Razen seveda, če se sami opremimo s primernim projektorjem!

Prenosni projektor

Rešitev lahko predstavljajo miniaturni projektorji, ki jih lahko res vzamemo s seboj prav povsod, kamor gremo. Tako smo vedno pripravljeni na projiciranje velike slike na vsa razpoložljiva projekcijska platna ali pa kar brez platna.

Prenosni projektor je lahko zelo majhna napravica, ki jo brez težav pospravimo kar v žep ali torbo. Ti projektorji so posebej namenjeni uporabi z mobilnimi telefoni, tabličnimi računalniki in drugimi prenosnimi napravami. Res pa je, da običajno ne ponujajo posebej prepričljive kakovosti – namenjeni so le hitri uporabi, ko je treba kaj pokazati na malo večji površini od zaslona mobilnega telefona.

A poznamo tudi drugačne mini projektorje. Možno je namreč dobiti tudi povsem spodobne in presenetljivo zmogljive naprave, ki z majhnim ohišjem ustrezajo potrebi po prenosljivosti. Takšen prenosni projektor se pohvali z vsemi odlikami večjih modelov, predvsem pa zagotavlja odlično projekcijo tudi na kratke razdalje. Pomembno pa je, da ga je možno uporabiti brez posebnih priprav, hitro in učinkovito. Za popolne rezultate poskrbijo tudi prenosna projekcijska platna, a za hitro projekcijo bo zadostovala tudi kakšna druga ravna enobarvna površina. Takšna rešitev je vsekakor zelo dobrodošla v različnih situacijah, zato je dobro premisliti o nakupu mini projektorja.

Kategorije: Oprema