Panasonic toplotne črpalke so ene izmed vodilnih na slovenskem in tujem trgu. Blagovna znamka Panasonic je od vedno bila znana kot dober in kvaliteten proizvajalec različnih naprav in bele tehnike. Ker ima že dolgoletno tradicijo, veliko ljudi zaupa izključno Panasonicu in tako pri nakupu vedno izbere njihove izdelke. To jim je dal o možnosti, da so razvijali veliko različnih vrst naprav, med drugim tudi toplotne črpalke.

Panasonic toplotne črpalke imajo odlične lastnosti. Pred nakupom je seveda priporočljivo, da si o toplotnih črpalkah preberemo vse potrebne informacije ter tako poskrbimo, da gremo v trgovino vsaj malce ozaveščeni o napravi, ki jo bomo kupili. Prodajalec nam bo tako lažje in hitreje opisal prednosti določene blagovne znamke in določenega modela. Vsekakor pa ga bomo lahko povprašali, katera toplotna črpalka, je najbolj primerna za naše potrebe.

Panasonic toplotne črpalke, ki ji kupci najraje priporočajo, so toplotne črpalke tipa zrak zrak, ki s pomočjo moči zraka, ogrevajo stanovanje ali hišo. To so izredno tihe in učinkovite toplotne črpalke, ki omogočajo ogrevanje in tudi hlajenje prostora.

Hibridna toplotna črpalka ima veliko prednosti

Hibridna toplotna črpalka je novost na trgu, saj so proizvajalci želeli ustvariti možnost toplotne črpalke, ki bi se lahko kombinirala z obstoječim klasičnim načinom ogrevanja. Navadno se hibridne toplotne črpalke odlično ujamejo s plinskimi pečmi, ki jih ima veliko meščanov. Plinske peči so namreč precej majhne in se tako nahajajo tudi v stanovanjih.

Hibridna toplotna črpalka bo tako manjši, skorajda neopazen dodatek naši plinski peči. Pomagala bo, da bomo ogrevanje stanovanja lahko kombinirali z izkoristkom toplega zraka v ozračju.

Hibridna toplotna črpalka se enostavno namesti v vsako stanovanje. Pomembno je, da imamo na voljo dimni priključek, ki bo omogočal odvajanje strupenega dima, poskrbeti moramo za primerno cevno povezavo, ki bo povezovala notranjo peč in zunanjo enoto. Potrebovali bomo tudi termostat, ki bo prikazoval temperaturo obeh naprav.

Kategorije: Ostalo