Pašna oprema za tiste, ki bi radi na prostem gojili drobnico, je na voljo pri vseh večjih ponudnikih kmetijskih pripomočkov in kmetijske mehanizacije. Ker imamo v Sloveniji veliko narave, se precej posameznikov odloči za gojenje drobnice. Sem spadajo ovce in koze, ki se lahko skozi celo leto samostojno pasejo na gmajni ter na večjih travnikih. Če želimo naše ovce ter koze zaščititi pred napadi zveri, jim moramo pripraviti dobro zaščiteno področje, na katerem se bodo brezskrbno pasle. 

Pašna oprema nam bo torej v takem primeru prišla še kako prav. Pri prosti reji potrebujemo dobrega električnega pastirja, ter ograjo, ki jo bomo napeljali po terenu. Poleg tega pa bomo morali nujno kupiti napajalnike, saj bodo živali dnevno potrebovale svežo vodo. 

Pašna oprema se deli na več segmentov, poleg osnovnih sem spadajo tudi krmilniki, saj moramo pozimi živalim hrano tudi dodajati, da ne bi ob mrzlih dneh ostale lačne. V zimskem času je namreč manj zelenja in zato je nujno poskrbeti za kvalitetno seno, ki bo nahranilo celotno čredo. 

Rešetke za govedo za večje hleve

Rešetke za govedo potrebujejo vsi večji govedorejci. Z rešetkami lahko namreč govedu omogočijo dobro prehranjevanje. Ker je v večjih hlevih veliko krav, mora biti poskrbljeno, da bo vsaka izmed njih pojedla svoj obrok. Le tako bomo lahko pridobili kvalitetno mleko in meso. V kolikor krava vsakodnevno ne pojé zadostne količine živil in hranil ne bo naslednji dan proizvedla dovolj mleka. 

Rešetke za govedo, ki morajo biti narejene iz kvalitetnega materiala, so tako idealna rešitev, da se naše krave lepo in brezskrbno prehranjujejo. 

Rešetke za govedo lahko kupimo v vseh večjih trgovinah z izdelki za živinorejo. Kmetijskih trgovin je v Sloveniji veliko, tako ne bomo imeli težav z nakupom novih rešetk za govedo, ki jih bomo namestili v hlev. Pri večjem nakupu pa bomo zagotovo dobili tudi količinski popust.

Kategorije: Splošno