Vsekakor je pomembno, da pisarna že s svojim videzom navduši. Tudi, če se v njej zadržujejo le zaposleni. Izgled pisarne namreč močno prispeva k počutju v prostoru, ki je gotovo ključnega pomena za uspešno delo. Nenazadnje v tem prostoru preživimo pogosto kar celih osem ur na dan, zato ni vseeno, kakšne občutke zbuja neposredna okolica.

Pisarniško pohištvo

Pohištvo ima predvsem nalogo zagotavljati nemoteno in učinkovito delo, a hkrati vpliva tudi na podobo prostora. Vsekakor mora biti za takšno rabo izbrani stol pisarniški, ne pa kar kakšen vsestranski. Če je stol pisarniški namreč pomeni, da bo tej vlogi tudi do potankosti prilagojen, tako funkcionalno kot estetsko. Posebej priljubljeni stoli za ta namen so ergonomski, ki so tudi elegantno zasnovani in izgledajo zelo moderno. Takšni stoli se dobro podajo v sodobno opremljeno pisarno. Seveda pa tudi v pisarni ni vsak stol pisarniški, prav tako stoli niso edino pohištvo. Vsi drugi kosi morajo biti prav tako prilagojeni svoji vlogi in okolici.

Ostala oprema

Pravi vtis sodobne pisarne naredijo steklene predelne stene z drsnimi vrati, ki poskrbijo za skoraj klišejski občutek. Takšne so namreč pisarne uspešnih poslovnežev v visokih stolpnicah, ki jih videvamo v filmih. Steklene predelne stene imajo zelo velik učinek in lahko v trenutku povsem spremenijo podobo pisarne, saj odpirajo prostor in prepuščajo svetlobo, poleg tega, da seveda steklo ustvari poseben prestižen vtis. Predelne stene so nasploh zelo uporabne, a tudi zelo močan element pri oblikovanju podobe pisarne. Za najbolj sodoben videz gotovo poskrbijo steklene predelne stene, piko na i pa doda preostala oprema, če jo uspemo uskladiti s stekleno podobo.

Kategorije: Oprema