Orožja pri nas ni težko dobiti, saj danes že marsikdo pozna nekoga, ki se ukvarja z njegovo preprodajo. Seveda pa je potrebno v tem primeru vzeti v zakup, da boste takšno orožje težko prijavili, kar pomenim, da je njegova uporaba popolnoma nezakonita. In tako velja tudi za nakup pištole, za katero veljajo zelo strogi predpisi, kar pomeni, da morate imeti za njeno posedovanje upravičen razlog.

Med temi razlogi je članstvo v lovski ali strelski športni organizaciji, ali pa dovoljenje za zbiranje orožja. Zato boste morali pred nakupom pištole najprej pridobiti vsa ustrezna potrdila in tako imenovano orožno listino. Vse to uredite na upravni enoti stalnega bivališča, nato pa se lahko odpravite v trgovino z orožjem, kjer so vam na voljo pištole različnih blagovnih znamk, modelov in kalibrov. Celotno ponudbo si lahko pred tem ogledate tudi na spletu, a nakup je mogoče opraviti le osebno z obiskom trgovine.

Zračna puška vam je na voljo osebno v trgovini s strelnim orožjem

Če iščete primerno strelno orožje za prosti čas, potem je najboljša izbira kakovostna zračna puška, ki je med uporabniki najbolj priljubljena. Njena prednost je v tem, da ne gre za tipično strelno orožje, omogoča lažje in enostavnejše rokovanje, zato je za začetnike najbolj primerna. K temu pa pripomorejo tudi nekoliko manj strogi predpisi, saj zanjo ne potrebujete posebnega dovoljenja, kot je to na primer pri ostalem strelnem orožju.

Ponudba zračnih pušk je danes izjemno pestra, saj so nam na voljo številne različne blagovne znamke in modeli različnih kalibrov, velikosti in teže. Pred nakupom se je zato potrebno temeljito pozanimati, katera zračna puška je najboljša za naše potrebe. To lahko enostavno naredite kar preko spleta, vedeti pa je potrebno, da boste nakup morali opraviti osebno v trgovini, kjer boste morali z osebnim  dokumentom dokazati, da ste stari vsaj 21 let.

Kategorije: Splošno