Drsna vrata so zelo priljubljena, saj prinašajo številne prednosti. Te v veliki meri izhajajo že iz drsnega mehanizma, ki ponuja predvsem odličen izkoristek prostora in zelo enostavno odpiranje in zapiranje. To lahko še nadgradimo, če dobro načrtujemo upravljanje in delovanje drsnih vrat. Poleg tega svoje dodajo še lastnosti uporabljenih materialov, kar velja predvsem za steklena drsna vrata. Če se odločimo za steklo, potem lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo – gre namreč za vizualno zelo privlačen material, ki ga lahko na različne načine obdelujemo. Poleg tega steklena drsna vrata prepuščajo svetlobo in pogled, kar prav tako izkoristimo v svoj prid.

A glavno prednost naprednim drsnim vratom prinaša električni pogon. Za drsna vrata uporabljamo različne pogone, ki delujejo s pomočjo raznih nadzornih mehanizmov. Tako lahko delovanje vrat poljubno prilagajamo. Predvsem lahko prilagodimo način odpiranja in zapiranja – najbolj smo vajeni drsnih vrat, pri katerih za delovanje pogona skrbi senzor gibanja, a na voljo imamo tudi mnoge druge opcije. Običajno imamo v mislih steklena drsna vrata, ki jih srečujemo v trgovinah, a v resnici je ponudba na tem področju še veliko bolj široka, najdemo torej mehanizme z različnimi možnostmi upravljanja. Tako postanejo drsna vrata pravzaprav pametna vrata, ki odpirajo še dodatne možnosti uporabe.

Pametna vrata s prilagodljivim pogonom

Za pametna drsna vrata je značilna predvsem prilagodljivost pogona. Seveda lahko pogon za drsna vrata še vedno upravlja senzor gibanja, a prav tako se lahko odločimo za druge možnosti. Povsem enostavno je že upravljanje z gumbom, lahko pa mehanizem povežemo s ključavnico na ključ, kartico ali čip, kodo ali celo prstni odtis. Poleg tega lahko pogon za drsna vrata upravljamo tudi na daljavo oziroma nastavimo različne režime samodejnega delovanja. Za zahtevnejše uporabnike je to idealna rešitev, zato se pametna drsna vrata pogosto uporabljajo tam, kjer želimo doseči odlično izkušnjo pri redni uporabi vrat.

Kategorije: Splošno