Tudi pri zobozdravstvenih storitvah imamo kar nekaj izbire glede tega, katerega izvajalca izbrati. Med razlikami, ki najbolj vplivajo na izbiro zobozdravnika, verjetno izstopa cenik zobozdravstvenih storitev. Ljubljana združuje relativno veliko zobozdravnikov, kar se odraža v konkurenčnih ponudbah z različnimi cenami. A pozor, strošek naj ne bo glavni razlog za izbiro določenega zobozdravnika!

Pri zdravju ne gre skopariti

Čeprav za cenik zobozdravstvenih storitev Ljubljana nudi veliko raznolikost, je smiselno več pozornosti posvetiti drugim razlikam med ponudniki. Gotovo je pomembna lastnost tudi lokacija ordinacije, ki pogosto odtehta tudi višjo ceno in druge pomanjkljivosti. Pri zobozdravnikih in nasploh v zdravstvu pa veliko pomeni splošno počutje v ordinaciji, ki je rezultat strokovnega in predanega kadra ter urejenih razmer. Slaba izkušnja v zobozdravstveni ambulanti zasenči še tako ugoden cenik zobozdravstvenih storitev, Ljubljana pa nudi dovolj alternativ da se s slabimi razmerami ni treba sprijazniti.

Nizke cene niso dober argument pri osnovnih zobozdravniških storitvah, še manj pa pri kakšnih manj rutinskih posegih, ki morajo biti popolno opravljeni. Za zobni implantat cena na primer ne sme igrati pomembne vloge – v iskanju najcenejšega ponudnika morda zakončamo v neurejeni ordinaciji pri zobozdravniku, ki za svoje delo ni primerno usposobljen in bo poseg opravil površno ter brez želenih rezultatov.

Za zobni implantat cena odloča šele takrat, ko izluščimo izvajalce, ki ustrezajo vsem drugim zahtevam. Takrat lahko preverimo, kakšne so razlike, čeprav se za enako storitev znesek verjetno ne bo pretirano razlikoval. Za zobni implantat cena ne variira, če primerjamo le enako zanesljive ponudnike iz istega mesta.

Kategorije: Splošno