Se kmalu odpravljate na potovanje, nekam kjer še niste bili in potrebujete nekaj nasvetov?

Prvi korak je stragegija

Ko izberete želeno lokacijo, kupite letalsko karto, potem pa pričnite z prebiranjem vodičev. Spoznajte, kaj vam izbrana država ponuja in odkrijte, kaj vse morate obiskati, da ne boste kasneje česa obžalovali. Žal ste po vsej verjetno časovno omejeni, saj večjih držav težko pregledate v dveh tednih, zato je seveda strategija obvezni del priprav. Najpomembnejši podatek je: kaj vas zanima in koliko ste za to pripravljeni odšteti?

Nekateri radi potujejo zaradi zgodovine, drugi zaradi dogodkov, tretji zaradi poležavanja na plažah. Če vsaj približno veste, kaj je vaš razlog, lahko hitro črtate iz seznama lokacije, ki vam niso zanimive in seznam zožate na najljubše.

Letališča

Letališče

Ko se odpravljate na letališče, bodite pozorni, da nanj pridete pravočasno. Računajte na to, da bo gužva, da se lahko zgodijo zapleti in morate imeti nekaj manevrskega časa, da se lahko soočite z izzivi med potjo – tudi možna gužva do letališča.

Pred odhodom se prepričajte, da imate vse dokumente, ki jih potrebujete pri sebi – vključno z rezervacijo za nastanitev.

Predno začnete brezglavo tekati po letališču in iskati pravi izhod, to preverite že prej, ali pa povprašajte na informacijah, nekatera letališča so namreč precej večja od našega, zato se v njih hitro izgubimo, poleg tega pa potrebujete veliko časa, za prehod iz ene strani na drugo, se pravi če se izgubite, lahko let zamudite ali pa se prepozno vkrcate.

Strategija potovanja

Ko boste oddajali prtljago, poskrbite, da je ta tesno zaprta, in da v njej nimate nedovoljeni predmetov, ki bi morda otežile prehod skozi kontrolo, saj vam bo to vzelo precej časa.