Vse je lažje, če imamo pri roki pravo orodje. Pri opravkih okoli hiše se to še kako pokaže, ne glede na to, ali gre za žaganje drv ali košenje trave. Dobra motorna žaga je neprecenljiv dodatek arzenalu vsestranske opreme, prav tako bo učinkovita vrtna kosilnica rešila mnoge tegobe pri vzdrževanju domače zelenice.

Motorna žaga za domačo rabo

Med motornimi žagami za domačo rabo izstopajo predvsem tiste, ki so vsestransko uporabne in učinkovite pri svojem delu. Dober primer je Stihl MS 261, ki prinaša zelo posrečeno kombinacijo lastnosti za takšne situacije. Gre sicer za relativno zmogljivo žago, ki bo s 3,0 kW motorjem brez težav opravila prav vsako nalogo pri domači rabi. Hkrati pa ima Stihl MS 261 tudi presenetljivo nizko težo, kar pomeni, da je razmerje med težo in zmogljivostjo zelo impresivno – kot nalašč za vsestransko domačo rabo, ki zahteva okretno in zmogljivo motorno žago. Stihl MS 261 je prava izbira za tiste, ki predvidevajo tudi kakšna zahtevnejša opravila, mnogi domači uporabniki pa se bodo verjetno odločili za kakšno manj zmogljivo alternativo.

Vrtna kosilnica za domačo zelenico

Pri izbiri kosilnice bo morda nekaj več težav. Vse motorne žage se na primer srečujejo s podobnimi izzivi, le v različnih zahtevnostih. Kosilnice pa morajo pogosto ponuditi še kaj več, morda celo popolno prilagodljivost za zelo raznolike obdelovalne površine. Vrtna kosilnica se mora dobro obnesti tudi na površinah z naklonom, na vsaki zelenici pa mora biti zelo učinkovita. Poleg tega imamo na izbiro zelo pestro zbirko različnih izvedb, kar izbire nič ne olajša.

Kategorije: Ostalo