Zdravljenje zob večinoma ni posebej zahtevno, saj so zobozdravniške storitve zelo dobro prilagojene najpogostejšim potrebam pacientov. Nekaj več težav pa bo v primeru, da se moramo lotiti kar celotnega zobovja. Posamezni zobje ne povzročajo problemov pri zobozdravstvenih posegih, pri celotnem zobovju pa je to nekoliko drugače – treba bo poseči po prilagojenih storitvah, verjetno pa bo šlo tudi za zahtevnejše postopke, na koncu morda tudi precej visoko ceno.

Na enem področju je preoblikovanje celotnega zobovja sicer precej enostavno in relativno poceni. To so ortodontske storitve, ki so prva izbira za ureditev položaja in rasti zob. Temu služijo zobni aparati, ki ponujajo izvrstne rezultate, še posebej to velja za nekatere sodobne izdelke, na primer Invisalign. Nevidni zobni aparat Invisalign ima kar nekaj prednosti, predvsem to, da je pri svojem delovanju neopazen in tudi ne ovira uporabnika. S tem je učinkovitost optimalna, rezultati pa nadvse prepričljivi. Invisalign na ta način pripomore k preoblikovanju kompletnega zobovja, ne da bi se morali soočiti z večjimi komplikacijami. Enako sicer velja tudi za mnoge druge ortodontske izdelke in storitve, pogosto lahko odličen učinek dosežemo že s čisto osnovnimi zobnimi aparati.

Nekoliko večji izziv je rekonstrukcija izgubljenih zob. Morda gre za posamezne zobe ali pa kar celo zobovje. V vsakem primeru se posledice kažejo na celotnem zobovju, temu primerno pa se načrtujejo tudi posegi. V poštev pridejo implantati, ki lahko učinkovito nadomestijo manjkajoče zobe. Implantati so nadvse učinkoviti tudi za rekonstrukcijo celotnega zobovja. Omogočajo zanesljivo namestitev proteze celotnega zobovja, s čimer dosežemo najboljši učinek pri tovrstni rekonstrukciji. To omogočajo All on 4 implantati, ki na štirih vsadkih prestavljajo enostavno rešitev za namestitev proteze. Poseg je presenetljivo hiter in neboleč, opravljen že v eni uri, kar je vsekakor dobrodošla lastnost za poseg, ki obnovi celoten komplet zobovja. Prav tako je poseg tudi relativno poceni v primerjavi z alternativami.

Kategorije: Storitve