Morda se zdi izdelava mansarde grozeč projekt, ki bo terjal veliko časa, dela in denarja. A v resnici pogosto največ dela predstavlja pospravljanje podstrešja, če imamo tam veliko stare krame. Nato je možno večino opravil opraviti zelo hitro in enostavno, večinoma gre kar za suhomontažna dela, potem pa je ureditev mansarde celo v zabavo, ko se lotimo opremljanja in urejanja prostora.

Toplotna in zvočna izolacija

Podstrešja so pogosto že relativno dobro zgrajena in primerna za vsakovrstno namensko uporabo. Če želimo ta prostor uporabljati za bivanje, pa bo treba verjetno poskrbeti za toplotno in zvočno izolacijo. Prav to je največji projekt, ki ga zahteva izdelava mansarde, vsaj za podstrešja, pri katerih ni treba prilagajati nosilne konstrukcije objekta.

Na srečo tudi za toplotno in zvočno izolacijo lahko poskrbijo kar suhomontažna dela. To pomeni, da ne bo treba razbijati zidov ali drugače posegati v zgradbo, temveč se izolacijo preprosto namesti na obstoječo strukturo. Običajno se izdelajo zidovi s plastjo izolacijskega materiala v medzidnem prostoru. Takšna rešitev je nadvse enostavna, a hkrati tudi zelo učinkovita. V večini primerov sploh nima smisla iskati alternativ.

Poseben izziv lahko v nekaterih primerih predstavlja izolacija strehe, a običajno tudi ta ni posebej zahtevna. Izdelava mansarde zahteva dobro izolacijo, ki pa se lahko izdela hkrati tako za stene in tla kot za streho. Tudi v tem primeru pridejo v poštev suhomontažna dela, ki zagotavljajo hitro in učinkovito gradnjo. Končni rezultat je lepo urejena mansarda, ki se tudi skozi čas izkaže za zelo funkcionalen bivalni prostor.

Kategorije: Storitve