Poslovni prostori običajno ne izstopajo po svoji estetski vrednosti, a te vsekakor ne gre zanemariti. Še posebej, če v prostoru sprejemamo stranke ali partnerje, je vizualni vtis vsekakor zelo pomemben, estetika pa narekuje tudi splošni občutek v prostoru. To je sicer pomembno tudi v pisarnah in drugih poslovnih prostorih, kjer ne pričakujemo veliko obiska. Na te učinke vpliva raznovrstna oprema, prvi vtis pa oblikujejo že vrata.

Najbolje se obnesejo drsna vrata

V trgovinah prevladujejo avtomatska drsna vrata, ki vabijo obiskovalce. Pogosto so ta drsna vrata steklena, da se vidi v notranjost, kar lepo dopolnjuje stil izložbenih oken. Takšna vrata imajo seveda pomembno funkcionalno nalogo, da omogočajo kar se da enostaven prehod v prostor, poleg tega pa ponujajo tudi razgled na lično predstavljeno ponudbo. Drsni mehanizem je vsekakor neprecenljiv, a ne smemo zanemariti niti estetske vloge takšnih vrat.

Avtomatska drsna vrata so zelo elegantna in ponujajo idealen izkoristek prostora. Ne zasedejo namreč nepotrebne površine v poslovnem prostoru, tako da lahko predstavitev ponudbe oblikujemo že takoj pri vratih. Če so drsna vrata steklena, bo predstavitev še toliko bolj mamljiva, saj bo opazna že od zunaj. Prav steklena vrata se še posebej dobro obnesejo, saj imajo različne prednosti – ne le v prodajalnah, temveč tudi v drugih poslovnih prostorih. Tudi v pisarnah je dobro, da so drsna vrata steklena, saj na ta način dopolnimo podobo urejene pisarniške opreme, če recimo uporabljamo steklene pregradne stene.

Najbolje se steklena drsna vrata obnesejo v prestižno oblikovanih in opremljenih prostorih, kjer je treba paziti na izgled vsakega elementa. Avtomatska drsna vrata so priljubljena izbira tudi v takšnem okolju, pogosto pa za ta namen izberemo vrtljiva vrata ali kakšno drugo izvedbo, ki omogoča nekaj več prilagodljivosti pri oblikovanju končnega vizualnega učinka. V vsakem primeru pa prevladuje steklo, ki ga lahko dopolnimo še z raznimi drugimi materiali.