Nakup prenosnika je lahko precej zahteven, saj se takoj soočimo z izjemno širokim naborom naprav. Tudi če se omejimo na točno odločene značilnosti in funkcije, bomo imeli pred seboj celo vrsto ustreznih modelov, ki se razlikujejo v kakšnih detajlih, morda pa omembe vrednih razlik sploh ne bomo našli. Da bi bila izbira nekoliko lažja, se lahko osredotočimo na ponudbo uveljavljenih proizvajalcev in izbiramo med njihovimi najbolj priljubljenimi serijami – prav tam so namreč prenosniki, na katere prisegajo povprečni uporabniki. Pričakujemo lahko popolno zadovoljstvo pri splošni rabi takšnih naprav.

Lenovo prenosniki

Najbolj priljubljena znamka je Lenovo, če gre verjeti statističnim podatkom o prodaji in tržnem deležu. Za popularnost te znamke je sicer v veliki meri zaslužna tudi široka ponudba, predvsem med izdelki, ki so namenjeni poslovnim uporabnikom, a nikakor ne moremo zanikati, da so Lenovo prenosniki izjemno atraktivni tudi za splošno rabo. Nenazadnje imamo na voljo različne serije, po katerih lahko pobrskamo. Priljubljena je predvsem serija IdeaPad, ki ponuja vsestranske prenosnike za vsakdanjo rabo, ti pa so na voljo v različnih zmogljivostnih razredih. Čisto možno je, da bodo ti Lenovo prenosniki že dobro pokrili potrebe praktično vsakega kupca, ki brska po tej ponudbi, poleg tega predstavljajo povsem varno izbiro in nakup.

Prenosni računalnik HP

Druga najbolj priljubljena znamka je HP, ki ima sicer skoraj enak tržni delež kot Lenovo. Tudi prenosni računalnik HP lahko najdemo v različnih serijah, ki so prilagojene kupcem z različnimi potrebami. HP izstopa po zelo atraktivni ponudbi v nižjem cenovnem razredu, tam bodo prišli na svoj račun predvsem kupci, ki iščejo naprave z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno. To so vsestranski prenosniki za osnovno rabo, ki dobro odgovarjajo na potrebe mnogih vsakdanjih uporabnikov. Seveda pa najdemo prenosni računalnik HP tudi v višjem rangu, tudi med prestižnimi poslovnimi prenosniki, po katerih posegajo najzahtevnejši uporabniki.

Kategorije: Splošno