Izbira projektorja pogosto predstavlja precejšnjo težavo – na voljo so številni modeli, ki se bolj ali manj razlikujejo med seboj, vsi pa obljubljajo, da se bodo odlično obnesli. Za nameček so cene projekcijske opreme precej visoke in si napak pri nakupu ne moremo privoščiti. Treba je torej pravočasno vedeti, kakšni projektorji so na voljo in kateri modeli bodo zadostili določenim potrebam.

Projektorji za zahtevnejše uporabnike

Za najzahtevnejše uporabnike je v mnogih primerih edina smiselna rešitev profesionalni kinoprojektor, kakršne imajo v kinematografih. A to seveda ni univerzalen nasvet. Posebej pri tistih, ki so pri izbiri projektorja nekoliko bolj zahtevni, je namreč pomembno, da svoje želje in potrebe kar se da konkretno formulirajo. Kinoprojektor, ki se odlično izkaže pri predvajanju filmov, na primer ne bo primeren za poslovne projekcije v sejni sobi. Zahtevnejši uporabniki imajo pogosto nekatere specifične potrebe, po katerih se najde prava rešitev. Kinoprojektor za filme mora omogočati odlično barvno reprodukcijo ter brezhibno predvajanje video vsebin tudi pri višjem številu slik na sekundo, medtem ko pri pisarniških projektorjih pridejo do izraza druge odlike, na primer svetilnost za projekcije v svetlih sobah, tiho delovanje ter učinkovito upravljanje na daljavo.

Projektorji za manj zahtevne uporabnike

Tistim, ki potrebujejo projektor le za občasno zabavo, bo morda zadoščal že prenosni projektor ali pa kakšna druga cenovno ugodna izbira. Prenosni projektor za uporabo z mobilnimi telefoni in prenosnimi računalniki je zelo praktičen, a običajno ne more zagotoviti posebne kvalitete. Seveda pa v tem oziru prenosni projektor ni edinstven – tudi druge poceni opcije običajno zadoščajo le tistim, ki nimajo prevelikih pričakovanj.

Kategorije: Oprema