Modni trendi na področju stanovanjske opreme v zadnjem času izpostavljajo svetle in zračne prostore. Že iz drugih razlogov je pametno zagotoviti ustrezno naravno osvetlitev bivanjskih prostorov, v vsakem primeru pa je zelo dobrodošlo, če prostor učinkovito razsvetlijo sončni žarki. Funkcijo prepuščanja naravne svetlobe imajo seveda okna, še bolj učinkoviti pa so svetlobniki, če pridejo v poštev.

Svetlobne kupole in trakovi

Tudi doma se lahko opremimo s prozorno strešno kritino. Seveda uporabimo le nekatere elemente, ne cele prozorne strehe. Svetobniki so na voljo v različnih izvedbah, posebej dobro znani in priljubljeni pa so svetlobni trakovi ter svetlobne kupole, ki se dobro podajo tudi na stanovanjske objekte, čeprav jih običajno videvamo na poslovnih in gospodarskih zgradbah.

Odlično uporabnost svetlobnih kupol in trakov zagotavlja polikarbonat, material, ki prepušča naravno svetlobo, a ohranja trdnost in stabilnost, ki jo pričakujemo od vsake kritine. Poleg tega je možno polikarbonat enostavno oblikovati v kakovostne končne izdelke, tako da je na trgu pestra zbirka različnih svetlobnih kupol, trakov in drugih elementov za prepuščanje naravne svetlobe. Možna je celo izdelava elementov po naročilu, ki ne bo tako draga, kot bi si mislili.

Svetlobniki so domiselna rešitev za različne objekte. Če jih ne bomo uporabili v stanovanju, lahko z njimi opremimo garažo ali delavnico, dobra pa je ta možnost tudi za skladišča in podobne objekte. V vsakem primeru se bo polikarbonat v takšni vlogi dobro obnesel, predvsem pa bodo svetlobni elementi navdušili s presenetljivo ugodno ceno in izredno učinkovitostjo, če bodo seveda skrbno izbrani in pravilno nameščeni.

Kategorije: Oprema