Samorazlivni tlaki so v zadnjih letih postali precej popularni, saj jih lahko z malce znanja in spretnosti položimo sami. Ponašajo se z ogromno pozitivnimi prednostmi, ki jih lahko izpostavimo. To so izredno lahko tlaki, kar je odlično, saj nam tako ne oteži površine. Ker dobro prevajajo toploto so primerni tudi za talno ogrevanje, ki se implementira v vse novogradnje, saj predstavlja zelo varčen način ogrevanja, kar je za ljudi bistvenega pomena. 

Samorazlivni tlaki so tudi precej tanjši, kot klasični estrih. To nam omogoča, da v svoje bodoče stanovanje ali hišo položimo debelejšo izolacijo, saj nam tlaki ne bodo zavzeli preveč prostora. Za dobro podlago zadostuje že majhna količina nanosa. Že tudi zelo tanka plast zadostuje za visoko trdnost tlakov, kar je nujno potrebno. 

Samorazlivni tlaki so, kot smo že omenili, odlični za talno gretje. Ljudje se vedno bolj pogosto odločajo za talno gretje, saj z njim precej prihranijo. Prihranek pa je bistven za vsakega posameznika. V hudih zimskih mesecih so namreč položnice za ogrevanje vedno zelo visoke. Talno ogrevanje pa poskrbi, da so položnice sprejemljive. 

 

Epoksi tlaki nam pomagajo ustvariti eleganten dom

Epoksi tlaki so prava revolucija v gradbeništvu. Ker so tlaki tako enostavni za čiščenje in za vzdrževanje, jih lahko namestimo povsod. Njihova glavna prednost je, da so izjemno upogibni in to pri tem tudi odporni na različne kemikalije ter na topila. To pomeni, da se brez težav lahko namestijo tudi v delavnice, kjer se opravljajo zahtevna dela. 

Epoksi tlaki pa so vse bolj zaželeni tudi v vsakem domu. Notranjosti doma bodo namreč podarili odličen in moderen izgled, s katerim se bo težko kosati. Seveda je pri tem pomembna tudi cena. Cena epoksi premaza je odvisna od njegove debeline. Zato se moramo za izračun obrniti na pooblaščene prodajalce in mojstre, ki pri delu uporabljajo premaze in tlake epoksi

 

Kategorije: Splošno