Dimniški sistem je ključnega pomena za brezskrbno uporabo sodobnih kurilnih naprav, saj zagotavlja varnost in učinkovitost pri kurjenju. Sodobni dimniki so zelo dovršeni in ponujajo odličen učinek na tem področju, tako so idealni za uporabo v kombinaciji z naprednimi kurilnimi napravami. Težava pa nastane, če želimo te kurilne naprave vgraditi v starejši objekt, kjer dimnik ni dobro pripravljen na večje obremenitve. V takšnem primeru je pogosto smiselna sanacija dimnika, ki vključuje kompletno prenovo ali pa le pregled in dodelavo ključnih elementov.

Seveda je treba preveriti cel sistem in ugotoviti, ali je pripravljen na obremenitve, ki jih prinaša izbrana kurilna naprava. Odločilne so že dimniške cevi, ki niso vedno dobro prilagojene za uporabo sodobnih kurilnih naprav. Ni nujno, da gre za kakšne opazne pomanjkljivosti pri materialih, lahko je problematična sama združljivost. Seveda pa je smiselno v vsakem primeru izbrati kakovostne dimniške cevi, ki zagotavljajo varno in učinkovito kurjenje. Drugi elementi dimniškega sistema morajo biti prav tako podvrženi podrobnemu pregledu.

Lahko pa sanacija dimnika pomeni preprosto zamenjavo ključnih elementov in izdelavo prilagojenega sistema glede na to, kakšno kurilno napravo nameravamo uporabljati. Zamenjajo se dimniške cevi in drugi elementi, poskrbimo pa še za potrebne gradbene posege. Na ta način smo lahko prepričani, da bo dimniški sistem dobro pripravljen na uporabo nove kurilne naprave, čeprav gre seveda za nekoliko zahtevnejši in dražji poseg.

Profesionalna sanacija dimnika

Za sanacijo je najbolje izbrati zanesljivega ponudnika, ki bo delo brezhibno opravil. Zelo dobro se obnesejo izkušeni mojstri, ki so pripravljeni na različna opravila s tega področja. Pri sanaciji dimnikov je treba pogosto upoštevati nekatere posebne okoliščine, srečujemo se z nepredvidljivimi izzivi, zato je jasno, da pride v poštev le profesionalna izvedba, kot jo nudi OGM-BI. Pričakujemo lahko odličen rezultat dela in predvsem dolgoročno zadovoljstvo z brezhibnim delovanjem kurilne naprave in dimniškega sistema.

Kategorije: Splošno