Ena izmed velikih skritih želja med tistimi, ki so ujeti v monoton vsakdanjik mestnega življenja, je ta, da bi si zgradili odmaknjeno brunarico in v njej uživali mirno življenje. Še posebej priljubljena je ta ideja v zadnjem času, ko je možno dokaj lagodno živeti tudi zunaj območij z urejenim električnim in vodovodnim omrežjem. Pogumneži bodo sanje pretvorili v resničnost. Konstrukcije, ki uporabljajo lepljen les in druge lesene elemente, so precej preproste za izgradnjo in niso pretirano drage, zato tudi izdelava lesene brunarice hitro postane povsem realna možnost.

Izdelavo brunarice ponujajo med svojimi storitvami številni mojstri. Gre namreč za priljubljeno opcijo, po kateri je veliko povpraševanja. Običajno ti ponudniki prodajajo tudi lepljen les in druge elemente, ki so potrebni pri gradnji z lesom. Najbolj pomembno pa je, da so pripravljeni prevzeti gradnjo in poskrbeti za to, da na koncu res nastane kakovostna brunarica. Niso namreč vsi mojstri primerni za takšno nalogo, prepričati se je treba, da gre za izkušenega izvajalca z dobrimi referencami.

Tisti bolj spretni domači mojstri lahko marsikaj postorijo tudi sami. Lepljen les je zelo dostopen in relativno poceni material, iz katerega je mogoče izdelati vse mogoče elemente. Pri izdelavi lesene brunarice bi se bilo sicer neumno otepati vsakršne pomoči, saj je nujno, da ključne konstrukcije izdela usposobljen mojster, kot bo ta pomagal tudi pri različnih napeljavah, a v nekaterih primerih bodo tudi elementi izpod lastnih rok zelo uporabni. Izkaže se torej, da je tudi načrtovanje pri gradnji brunarice ključnega pomena – najslabše je skočiti v projekt, ne da bi se pozanimali o zahtevah in stroških.

Kategorije: Splošno