Če spadate med tiste voznike, ki imajo težave z zapackanim in umazanim DPF filtrom, si preberite spodnji članek in izvedeli boste, kako lahko val DPF filter ponovno deluje kot nov. 

Čiščenje DPF filtra je za vsak avtomobil temeljna operacija za dobro delovanje dizelskega motorja. Z kvalitetnim postopkom čiščenja se lahko odstrani vse usedline ogljika in pepela in tako se reši težave, ki jih je povzročal zamašen DPF filter

Z zamašenim filtrom avtomobil deluje slabše

Ena izmed prvih težav, ki jih opazijo vozniki, ko je DPF filter zamašen je ta, da se zazna padec moči avtomobila. To pomeni, da vozilo med vožnjo ni več sposobno hitro dosegati visoke hitrosti, kar se običajno takoj opazi. 

Čisti DPF filter ima tako pomembno vlogo pri moči avtomobila. Ko se pojavijo prve težave, ki nakazujejo zamašen DPF filter je tako nujno potrebno obiskati serviserja, ki nam bo povedal, ali je filter še mogoče očistiti, ali je bolje, da se ga enostavno zamenja. 

Najboljši serviserji vedo, kako opraviti čiščenje DPF filtra

Če želite tudi sami naročiti čiščenje DPF filtra, vam priporočamo, da obiščete strokovnjaka, ki bo s posebno napravo, ostranil vse delce, ki so se med vožnjo nabrali v filtru. Poleg nabranih delcev pa se očisti tudi ostanke olja in cerija. 

Da se filter ne zapacka preveč in da je čiščenje DPF filtra opravljeno pravočasno, ča je potrebno spremljati stanje avtomobila. Ko opazimo rdečo lučko, je to zagotovo znak, da moramo avtomobil odpeljati k serviserju. 

Ozračje vam bo hvaležno

Ko začne DPF filter nepravilno delovati, se začnejo v ozračje izpuščati strupeni plini. Čiščenje DPF filtra tako pripomore k boljšemu zraku, saj vam omogoči, da vaš izpušni sistem spet deluje tako kot je treba. 

Čiščenje DPF filtra bo preprečilo nadaljnje okvare in tako boste svoj avtomobil lahko še dolgo brezskrbno vozili. 

Kategorije: Splošno