Ker je kmetijska mehanizacija redno izpostavljena velikim obremenitvam pri delu, je treba pogosto poskrbeti tudi za servis in popravila. Na srečo na tem področju ne manjka ugodnih možnosti, tako da bo oprema hitro spet pripravljena na delo. Najbolje je redno vzdrževanje in servisiranje kombinirati s kakovostjo mehanizacije priznanih znamk, saj bo tako življenjska doba opreme kar najdaljša, pa tudi zadovoljstvo uporabnika bo večje.

Rezervni deli

Nekatere rezervne dele je dobro imeti kar na zalogi, kar ni problem, če uporabljamo opremo priznanih znamk. Za obračalnik SIP rezervni deli na primer niso težko dobavljivi in jih lahko dobimo pri praktično vsakem serviserju, ki se ukvarja s kmetijsko mehanizacijo. Poleg tega pa so za obračalnik SIP rezervni deli tudi zelo pomembni in pogosto v uporabi – gre za napravo, ki je dokaj dovzetna za poškodbe in druge težave, zato se nekateri deli pogosto menjajo. Dobro je imeti zalogo ključnih kosov, ki jih lahko zamenjamo kar na terenu oziroma doma, brez potrebe po obisku servisa. Seveda pridejo za obračalnik SIP rezervni deli v poštev le v primeru, da imamo dostop do kakovostnih originalnih delov, najbolj priporočljivo pa je takšne posege zaupati pooblaščenim serviserjem.

Še bolj to velja za traktorje. Rezervni deli za traktor so prav tako zelo pomembni in jih je dobro imeti doma, hkrati pa lahko usposobljeni serviserji pri tem še bistveno bolj pomagajo. Odvisno sicer od tega, za kakšne težave gre. Morda rezervni deli za traktor dopuščajo menjavo kar doma, čisto možno pa je, da ne bo šlo brez večjega posega, ki bo zahteval kompetence strokovnjaka. Spet pridejo v poštev le originalni rezervni deli za traktor, še posebej pri tistih ključnih delih.

Vzdrževanje

Serviserji bodo poskrbeli tudi za vzdrževanje traktorjev in mehanizacije. Tudi če z opremo ni nič narobe, je smiselno občasno obiskati servis. Vzdrževalni posegi so odlična preventiva in zagotavljajo funkcionalnost in dolgo življenjsko dobo opreme.

Kategorije: Oprema