Če bi se nekoliko vrnili v samo preteklost in bi pregledali dogajanje na področju zobne protetike, bi lahko kaj hitro ugotovili, kako zelo je to področje napredovalo; in to v zelo kratkem času. 

Sodobna zobna protetika nam namreč dandanes ponuja odlične rešitve, tako za izgled kot tudi zdravje oziroma zdravljenje zob. Na razpolago je namreč veliko naprav in pripomočkov, o katerih včasih niti sanjati ne bi mogli. 

Zobna protetika ima za vas odlično rešitev tudi v primeru izgube zob, kar je morda za vas ena od najhujših stvari, ki so povezane z zobmi. Na razpolago vam na primer ponudi zobne vsadke oziroma implantate, ki zelo dobro nadomestijo zobno korenino. Na primerna mesta so lahko vstavljeni brez kakršne koli operacije ter brez bolečin. 

Zobna protetika pa dobro poskrbi tudi za izgled vaših zob. Na razpolago imate najsodobnejše zasnovane zobne aparate. Nekateri med njimi, kot je na primer invisalign, so pravi mali  čudeži, saj vam zobe naravnajo hitro in brez kakršni kolih zapletov. 

Implantat je odlična rešitev pri izgubi zob 

Če ste v kratkem morda izgubili zob ali več zob hkrati, potem vam je termin implantat zagotovo poznan. To je poseben zobni vsadek, ki odlično nadomešča zobno korenino. Na primerno mesto ga strokovnjaki vstavijo brez operacije, kar pomeni, da je poseg izjemno hiter. 

Implantat je po vstavitvi treba dobro negovati, saj bo le na ta način v vaših ustih lahko nameščen vrsto let. Sicer pa je implantat ali zobni vsadek, kot mu tudi radi rečemo, izjemno trpežen, saj je narejen iz materialov, ki so odlično odporni tudi na najzahtevnejše okoliščine. 

Implantat je narejen iz titana, ki velja, da je eden od najbolj trpežnih materialov. Kako zobni vsadek izgleda in kakšen je natančnejši postopek za vstavljanje na primerna mesta, si lahko ogledate kar na spletni strani podjetja, ki vam implantate ponuja po izjemno dostopnih cenah.

Kategorije: Splošno