Profesionalni uporabniki imajo na razpolago celo vrsto naprav za čiščenje različnih madežev in umazanije, a tudi za gospodinjsko rabo je na voljo kar pestra izbira. Znamka Karcher slovi po kakovostnih in zanesljivih napravah za vse vrste uporabnikov in vse vrste izzivov.

Sesalnik za pepel

Medtem ko so mnogi običajni sesalniki zelo vsestranski in so kos zelo različnim vrstam umazanije, za pepel običajno niso primerni. Tisti, ki se soočajo s čiščenjem kamina, bodo vedeli, da pepel predstavlja poseben izziv, in prav temu je namenjen sesalnik za pepel. Gre za prilagojen sesalnik, ki s kromirano kovinsko sesalno cevjo in sesalno posodo ter s pomočjo specialnih filtrov omogoča brezskrbno sesanje večjih količin pepela. Hkrati pa je sesalnik za pepel čisto uporaben tudi za druge vrste suhega sesanja!

Visokotlačni čistilec

Za visokotlačni čistilec Karcher servis oziroma drugi pooblaščeni prodajalci ponujajo kar nekaj izbire. Spet so na voljo tako osnovne naprave za gospodinjsko rabo kot industrijski stroji za profesionalno čiščenje. V vsakem primeru pa se bo visokotlačni čistilec Karcher izkazal za zelo vsestransko napravo, ki je kos tudi zahtevnejšim nalogam v hiši in okoli nje. Takšne naprave so pogosto izpostavljene večjim obremenitvam, zato je za včasih potreben za visokotlačni čistilec Karcher servis, ki z rednim vzdrževanjem zagotavlja optimalno formo naprave. Posledično je podaljšana tudi življenjska doba naprave in zadovoljstvo uporabnikov. Seveda za visokotlačni čistilec Karcher servis večinoma pride v poštev le v primeru zahtevnejše profesionalne uporabe, medtem ko čistilci za domačo rabo ne potrebujejo posebnega vzdrževanja ali servisiranja.