Kupci oziroma naročniki se vse pogosteje odločajo za steklena vrata. Ko na primer beseda nanese na zunanja steklena vrata, so mnenja pogosteje deljena. Ker gre namreč za vhodna vrata, ki delijo notranji in zunanji prostor, je še toliko pomembneje, da pred nakupom vrat iz stekla zelo temeljito razmislimo.

Vsekakor pa zunanja steklena vrata prinašajo svoje prednosti. Na račun stekla na vhodnih vratih svetloba učinkovito prehaja v notranjost doma oziroma objekta. Okno je zato v vhodnem prostoru skorajda povsem nepotrebno. Še ena izjemna prednost vhodnih vrat iz stekla je vizualni izgled.

Slabosti za zunanja steklena vrata pa so, da je izguba toplote iz prostora večja. Če torej imate veliko željo po vhodnih vratih iz stekla, je najbolje izbrati čim manjše steklene površine.

Steklena notranja vrata

Steklena vrata so torej dobrodošla tako za zunanje kot notranje prostore. Pri izbiri notranjih vrat je treba izbrati takšno vrsto stekla, ki se bo dobro podala s celotnim notranjim prostorom. Paziti pa je treba, kam namestimo steklena vrata, da ne izgubimo določene intimnosti.

Steklena notranja vrata in cena

Med notranjimi vrati so zagotovo med bolj priljubljenimi steklena vrata. Steklena notranja vrata so lahko različnih cen. Zlasti pa je to odvisno od vrste stekla, dimenzij, zahtevnosti montaže. Sicer pa je cena steklenih vrat v povprečju za 35 % višja, vsekakor lahko tudi več. Če na primer klasična notranja furnirana vrata stanejo 250 evrov, je cena takšnih vrat približno 320 evrov.

Steklena notranja vrata se še posebej dobro obnesejo v kuhinjskem prostoru, sicer pa ni posebnih omejitev.

Izbira proizvajalca steklenih vrat

Steklena notranja vrata je najbolje naročiti po meri. Na trgu je veliko dobre ponudbe, a je dobro, da se je čim več preveri. Na spletu lahko najhitreje najdete seznam najbolj priljubljenih in uveljavljenih proizvajalcev. Primerjajte njihovo ponudbo, pošljite povpraševanja ter se odločite za najprimernejšega.

Kategorije: Splošno