Vsak, ki vsaj občasno poprime za kakšno gozdarsko opravilo, gotovo že pozna znamko Stihl. Gre seveda za priznanega nemškega proizvajalca raznovrstne opreme, med katero izstopa bogata ponudba motornih verižnih žag. Prav vsak uporabnik bo v pestri zbirki raznolikih izdelkov našel nekaj zase.

Za vsestransko rabo in domača opravila

Tisti, ki imajo radi manjše in okretnejše žage, bodo izbrali Stihl MS 211 ali morda MS 181. Gre za podobni napravi, s tem da ima Stihl MS 211 nekoliko boljše razmerje med težo in zmogljivostjo (oba modela sta približno enako težka in velika, s tem da ima MS 211 1,7 kW moči, MS 181 pa 1,5 kW). V obeh primerih pa bodo uporabniki navdušeni nad vsestransko uporabnostjo kakovostne motorne žage Stihl. Tako MS 211 kot MS 181 sta kos vsem domačim opravilom, na primer čiščenju vejevja in grmičevja okoli hiše, pa tudi rezanje drv ne bo predstavljalo težav. Seveda se spekter nadaljuje v obe smeri, tako da Stihl MS 211 in MS 181 nista edini opciji na tem področju za tiste, ki imajo nekoliko manj ali bolj zahtevne potrebe.

Za zahtevnejše uporabnike

V srednjem cenovnem razredu najdemo izvrstno motorno žago Stihl MS 391. Gre za zmogljivo vsestransko žago, ki ima impresivno moč in je s 45 cm dolgim mečem primerna tudi za podiranje dreves. Stihl MS 391 še vedno ustreza tudi domačim uporabnikom, ki cenijo kakovost in zmogljivost, vsekakor pa cilja tudi na profesionalce. V vsakem primeru gre za nadvse uporabno žago, ki se ne bo ustrašila nobenega izziva. Stihl MS 391 je zanesljiv pripomoček, ki se bo izkazal skozi dolga leta redne uporabe.