Vsaka selitev je bolj ali manj zapletena, še posebej seveda, če gre za selitev v tujino. V tem primeru je najbolje delo zaupati selitvenemu servisu, ki opravlja tudi mednarodne selitve. Razumljivo, da bo to zahtevalo nekaj denarja, zato se je smiselno pozanimati o stroških še pred odločitvijo za določen servis.

Ugotovimo pa, da ima redko kateri selitveni servis cenik objavljen v točnih številkah. To ni tako presenetljivo, če pomislimo na vse podrobnosti, ki so pri selitvah še posebej pomembne in vplivajo na končne cene storitev selitvenih servisov. Že če primerjamo lokalne in mednarodne selitve je očitno, da enotne cene za storitve selitvenih servisov preprosto ne moremo postaviti. Ponudniki imajo cenike običajno precej razčlenjene, pogosto pa ponujajo tudi pakete, ki vključujejo tiste storitve, ki se najpogosteje povezujejo. Selitev namreč pogosto zahteva še veliko drugega kot le prevoz tovora – na primer demontažo in ponovno montažo, pakiranje občutljivih predmetov, zavarovanje in podobno.

V večini primerov se torej za selitveni servis cenik oblikuje glede na specifične želje in potrebe vsakega posameznega naročnika posebej. Ni torej nujno, da bodo mednarodne selitve dražje od lokalnih, veliko je odvisno od vrste tovora in dodatnega dela, ki ga stranka zahteva. Vsekakor pa mora biti cena dorečena še pred začetkom opravljanja storitve. Pomembno je torej, da so pravočasno znani vsi detajli o selitvi. Ne le za dobro selitvenega servisa, temveč tudi za dobro stranke – za selitveni servis cenik včasih vključuje nekatera skrita doplačila, ki jih je dobro poznati pred končno odločitvijo.

Kategorije: Storitve