Ste že razmišljali, da bi v okolico svojega doma postavili živo mejo? Ta bi vam namreč prinesla številne prednosti. Vsekakor pa boste morali najprej dobro premisliti, katero rastlino boste uporabili za postavitev takšne meje. Izjemno dobro se na primer obnese smaragdna cipresa, prav tako tudi tisa.

Ne glede na to, ali se boste odločili za cipreso ali tiso, bo vaša živa meja skozi vse leto lepe barve, obenem pa vam bo prinašala še druge prednosti.

Ključne prednosti žive meje iz tise

Tisa se torej odlično obnese tudi v vlogi žive meje. A za postavitev žive meje vsekakor ni primerna vsaka vrsta tise. V drevesnici ali vrtnariji vam bodo povedali, katera vrsta tise je najbolj primerna za živo mejo.

Živa meja iz tise je še toliko bolj dobrodošla, ker se brez težav obraste tudi tedaj, ko jo preveč porežemo. Prav tako tise ne napadajo škodljivci ali bolezni. Takšna vrsta drevesa zelo dobro prenese tudi bolj suho zemljo.

Drevesnica z bogato izbiro rastlin za postavitev žive meje

Obisk drevesnice, vrtnarije ali vrtnega centra je dobrodošel tudi tedaj, ko se v neposredno bližino svojega doma ali katerega koli drugega objekta odločimo postaviti živo mejo.

Drevesnica ponuja bogato izbiro najrazličnejših rastlin za postavitev žive meje. Še vedno pa je najbolj zaželena vrsta rastline cipresa, natančneje smaragdna cipresa.

Še druge vrste rastlin za učinkovito postavljanje žive meje

Drevesnica vam ponuja še druge odlične rastline oziroma drevesne vrste, ki se odlično obnesejo v vlogi žive meje. Nikakor ne smemo pozabiti niti na tiso, ki se v našem okolju zelo dobro obnese. A pri izbiri je treba paziti na vrsto. Katera vrsta tise je najustreznejša za živo mejo, vam bodo svetovali strokovno podkovani in izkušeni prodajalci.

Kot izjemno lepa lesnata rastlina se lahko zelo dobro obnese tudi španski bezeg. V spomladanskem času vam postreže še s posebno lepimi in dišečimi cvetovi.

Kategorije: Splošno