Danes so nam na voljo različni modeli žag, ki so namenjene razrezu različnih specifičnih stvari. Zato se je ped nakupom pametno posvetovati, kakšno žago potrebujemo za določene načine rezanja in kaj lahko od izbrane žage pričakujemo. Tračna žaga se sicer pogosteje uporablja v industriji, a po tistih bolj preprostih modelih, vse pogosteje posegajo tudi domači mojstri, ki se pogosteje ukvarjajo z obdelavo lesa.

Za najboljše rezultate rezanja je pomembno, da izberemo kakovostno tračno žago, z robustnim kovinskim ohišjem, ki nam omogoča nemoteno delo in čim bolj kakovostno rezanje. Novejši modeli omogočajo nastavitev različnih stopenj hitrosti rezanja, zaradi česar je rezanje bolj varno in kakovostno, prav tako pa lahko z njo režemo tudi pod kotom. Če iščemo učinkovito orodje, potem je pomembno, da tračna žaga zadovolji vsem našim potrebam, hkrati pa je dovolj kakovostna, da bo zdržala tudi vse obremenitve, ki se pojavijo tekom rezanja.

Krožna žaga poskrbi za varno in učinkovito žaganje

Med različnimi modeli žag je krožna žaga tista, ki je med uporabniki najbolj poznana in, ki bi zaradi svoje funkcionalnosti morala postati sestavni del vsake delavnice. Gre za vrsto žage, ki omogoča najenostavnejše, najučinkovitejše in hkrati najvarnejše rezanje oziroma žaganje različno debelih materialov. Krožna žaga je odlična alternativa ročnim žagam, saj nam pride prav tudi takrat, ko je potrebno na primer na željeno dimenzijo odrezati kos lesa ali dile.

Ker je krožna žaga tako vsestransko uporabna in tudi izjemno priročna, je logično, da je ponudba tovrstnih žag izjemno pestra. Krožne žage se med seboj razlikujejo glede na blagovno znamko, moč in število različnih funkcij, ki nam jih omogočajo, in so temu primerno namenjene različno zahtevnim uporabnikom. Pomembno je, da je delo s krožno žago dovolj udobno in, da žaga ni pretežka za upravljanje, saj je potrebno upoštevati, da nam omogoča tudi rokovanje z eno roko.

Kategorije: Splošno