Zunanje površine so pogosto zahtevnejše za čiščenje, saj imamo opravka s trdovratnejšimi madeži. V stanovanju oziroma drugih zaprtih prostorih se zelo redko zgodi, da pride do kakšnih zelo trdovratnih madežev, medtem ko imamo zunaj stalno opravka z razlitimi gorivi, razredčili, barvami in drugimi kemikalijami, pa tudi zasušeno umazanijo in raznimi drugimi madeži. Našteli bi lahko celo vrsto zelo specifičnih madežev, s katerimi se soočajo tisti, ki želijo kar se da dobro poskrbeti za čistočo zunanjih površin. Važno pa je predvsem to, da smo na takšne izzive dobro pripravljeni – za to poskrbi dobra oprema.

Pometalci

Za učinkovito pometanje večjih površin brez potrebe po zahtevnem delu je najboljša izbira gotovo pometalec. To je naprava, ki omogoča avtomatizirano pometanje, svoje delo pa opravi nekoliko bolje kot metla in se tako lahko sooči tudi s trdovratnejšimi madeži. Glavna prednost pa je v tem, da pometalec lahko hitro in enostavno opravi tudi z večjo površino, zato je v mnogih situacijah tak pripomoček naravnost nepogrešljiv. Res je sicer, da se taka naprava najbolje obnese pri pometanju običajnih smeti in vzdrževanju čistoče na površinah, za katere tudi sicer dobro skrbimo.

Visokotlačni čistilniki

Še bolj učinkovita bo v boju proti trdovratnim madežem voda, če jo proti umazaniji usmerimo v obliki močnega curka pod visokim tlakom. To seveda omogočajo visokotlačni čistilniki, ki so idealni za čiščenje zunanjih površin. S takšno opremo se lahko lotimo raznih zunanjih površin, pa tudi vozil in orodja ter podobnih predmetov. Če imamo opravka z manj občutljivimi materiali, se lahko brez skrbi zanesemo na moč vodnega curka. Posebej dobro se obnesejo visokotlačni čistilniki na vročo vodo, vedno pa lahko dodamo še druga čistilna sredstva. Tako ne bo noben izziv preveč zahteven, saj s kakovostno visokotlačno napravo zanesljivo odpravimo tudi najbolj trdovratne madeže. Pomembno je le, da za to nalogo izberemo dober visokotlačni čistilnik.

Kategorije: Splošno