Bovec bi lahko izpostavili kot vzorni primer učinkovitega turističnega naselja, ki dodobra izkorišča naravne danosti svoje okolice. V zadnjih letih se je posoški turizem zelo razvil, a vseeno ostajajo tamkajšnji kraji lepo urejeni, narava pa ne trpi posledic masovnega turizma. Pohvale pa si zasluži predvsem bogata turistična ponudba, ki skriva posebno doživetje za vsak okus. Morda je to tandemski skok s padalom, morda soteskanje ali pa rafting, Bovec ima gotovo odlično ponudbo.

Večino turistične ponudbe zaznamuje reka Soča in druge naravne značilnosti tega območja. Soča omogoča rafting in spuste z drugimi plovili, tako da je v poletnem času stalno zasedena z rafti, kajaki in kanuji. Najbolj pestro ponudbo ima za kajak in rafting Bovec, kjer se nahaja razgiban zgornji tok Soče, seveda pa tudi v Kobaridu in Tolminu ne manjka agencij, ki ponujajo spuste po reki. Priljubljeno je tudi raziskovanje reke brez plovila, torej soteskanje, ki se pogosteje izvaja po strugah manjših pritokov Soče.

Ne samo za kajak in rafting, Bovec je prava lokacija tudi za vse vrste drugih aktivnosti na reki in v njeni okolici. Odličen razgled zagotavlja tandemski skok s padalom, ki je skorajda nujna izkušnja za vsakega obiskovalca Posočja. Gre za adrenalinski podvig, ki pa vključuje tudi razgled vse do morja. Tandemski skok s padalom e seveda namenjen začetnikom, medtem ko se bodo izkušeni padalci na let raje odpravili sami.

Nekaj zanimivih doživetij ponuja bovško športno letališče, medtem ko ima samo mesto vso potrebno turistično infrastrukturo za brezskrbne poletne počitnice.

Kategorije: Storitve