Upogibanje ali piganje pločevine velja za enega od najbolj razširjenih postopkov v kovinsko predelovalni industriji. Z njim glede na naše potrebe in želje preoblikujemo različne kovine, profile ali cevi. Izbira materiala je odvisna od naših potreb, vsekakor pa to ni omejitveni dejavnik za upogibanje ali piganje. Tako se lahko uporablja pločevina iz nerjavečega jekla, aluminij, baker in še mnogo drugih.

Poznamo različne postopke upogibanja pločevine kot so na primer upogibanje ob letvi, upogibanje v matrici, okrogljenje ali ravnanje, vendar je danes najbolj sodoben način upogibanje ali piganje pločevine s CNC stroji.

Stroji za upogibanje omogočajo hitro in kakovostno izdelavo

Za upogibanje ali piganje pločevine se uporabljajo sodobni stroji, ki so numerično krmiljenji. To omogoča, da je celoten postopek upogibanja zelo enostaven, hiter in učinkovit. Upogibanje pločevine običajno poteka v več fazah. To pomeni, da se določena vrsta pločevine vpne in se postopoma krvi od enega konca do drugega.

Pri tem ima stroj za upogibanje pomembno funkcijo. Potem, ko smo enkrat vanj vnesli želene parametre in vrsto materiala, je nadaljnja izdelava zelo enostavna. Pri tem ima pomembno vlogo tudi izbira materiala, saj je postopek upogibanja na primer aluminija popolnoma drugačen kot pa upogibanje bakra. Piganje pločevine s tovrstnimi stroji pa poleg enostavnih oblik omogoča tudi izdelavo izdelkov kompleksnih in najzahtevnejših oblik.

Izberite prilagodljivega in zanesljivega ponudnika

Kakovostno in natančno upogibanje pločevine je danes zelo pomembno. Zato je dobro, da izberete ponudnika, ki je prilagodljiv in dosledno upošteva želje svojih strank. Seveda je pomembno, da izberete ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami, ki ima zagotovo zaposlene strokovnjake na tem področju.

Pred tem se pozanimajte tudi za ceno storitve, saj se le ta lahko zelo razlikuje med različnimi ponudniki. Seveda morate upoštevati, da se cena razlikuje tudi glede na izbiro materiala in zahtevnosti upogibanja. Torej, če potrebujete bolj zahtevnejše oblike izdelka, lahko pričakujete višjo ceno.

Kategorije: Splošno