Na trgu sodobnih klimatskih naprav je zelo veliko ponudbe, posebej privlačni pa so pogosto novi in manj znani proizvajalci, ki svoje izdelke ponujajo po izjemno ugodnih cenah. Problem je seveda v tem, da pri klimah šteje le kvaliteta, ugodna cena pa je prej razlog za zaskrbljenost kot optimizem. Bolj se splača zaupati uveljavljenim znamkam klimatskih naprav.

Dometic

Skupina Dometic obeležuje stoletnico delovanja, čeprav so bili začetki seveda precej drugačni od sodobne industrijske proizvodnje hladilnih naprav. Sega pa zgodovina tega podjetja nazaj do razvoja prvega hladilnika v začetku 20. stoletja, kar je vsekakor spodbudna informacija za tiste, ki iščejo zaupanja vredne znamke na področju klimatskih naprav. Ker gre za podjetje s stoletnimi izkušnjami, so tudi izdelki brez dvoma zanesljivi, po čemer priča tudi zadovoljstvo kupcev in uporabnikov. Dometic nudi različne klimatske naprave in hladilne sisteme, ki se dobro znajdejo v različnih vrstah vozil. Posebej privlačni so takšni sistemi za uporabo v avtodomih in tovornjakih, torej se bo znamka Dometic prikupila ravno zahtevnejšim uporabnikom, ki bodo lahko tudi do potankosti izkoristili zmogljivosti naprav višjega kakovostnega razreda.

Webasto

Na slovenskem trgu zelo dobro zastopana znamka je Webasto, ki je v veliki meri tudi zgodovinsko povezana s slovenskim prostorom. Čeprav gre za nemško znamko, je ta že več kot 50 let prisotna na slovenskem trgu, skupaj pa ima več kot stoletno tradicijo – začetki segajo že v daljno leto 1901. Tudi znamka Webasto že skozi celotno obdobje delovanja označuje hladilne sisteme, tako da lahko pričakujemo učinkovite in zmogljive klime. Poleg tega podjetje še danes deluje s podružnico v Sloveniji, kar je zelo prikladno za slovenske uporabnike, ki so proizvajalcu blizu, koristijo lahko večjo ponudbo in hitrejšo dobavljivost izdelkov, za nameček pa si lahko obetamo tudi obširne ponudbe servisnih posegov in rezervnih delov, kar je pri klimah prav tako pomembno.

Kategorije: Splošno