Vinil je vse bolj popularne material za talne obloge, saj je v primerjavi s parketom tudi veliko cenejši. Vinilna talna obloga je narejena iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati, čeprav so sintetično pridobljeni. Zaradi tega vinil ne obremenjuje našega okolja tako zelo, kot ga je umetna masa  preteklosti.

Vinilna talna obloga je izjemno popularna v današnjih časih. Dobite jih lahko v različnih oblikah, dimenzijah, debelinah in so zaradi tega izjemo primeren za vsak prostor v vaši hiši ali stanovanju. Popularnost jim narašča tudi zaradi izjemno preproste montaže, saj so ona voljo v daljših deskah oziroma kosih, kar pa omogoča lažjo, preprostejšo in hitrejšo montažo.

 V kolikor kupujete talno oblogo in si želite preverit vse podrobnosti vinila, pa se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo zagotovo z največjim veseljem svetoval in vam ponudil najboljšo talno obloga za vas. 

Oljenje parketa je izjemno pomembno opravilo

V kolikor imate v vašem stanovanju ali hiši položen oljeni parket, potem je olje za parket vaš obvezna oprema. Danes poznamo več vrst parketa in eden izmed njih je tudi oljeni parket, značilnost tega pa je, da ga morate vsaj enkrat na leto oljiti. Oljenje parketa je torej letni dogodek, ki ga morate opravit, če imate oljeni parket in želite, da vam parket zdrži v najboljšem stanju kar najdlje časa mogoče. 

Oljenje parketa ni tako zelo zahtevni postopek, potrebno je umakniti vso pohištvo in paket pred tem resnično dobro očistiti. Potem nanesete olje in počakate da se posuši. Oljenje parketa je dvodnevni proces, saj olje za parket pusti izjemno močan vonj, zaradi tega spanje v tisti sobi, kjer ste parket oljili, ni mogoče.

Torej v kolikor imete oljeni parket je oljenje parketa obvezni letni dogodek, ki mora biti postorjen. V kolikor pa se odločate za talno oblogo, potem pa si zagotovo poglejte vinilne talne obloge.

 

Kategorije: Splošno