Če imamo okoli našega doma veliko travnate površine, potem je kakovostna vrtna kosilnica obvezno vrtno orodje. Z njo bomo poskrbeli, da bo naša trava vedno lično pokošena, hkrati pa nam bo prihranila ogromno časa in truda. Pri tem je ključnega pomena, da za učinkovito košnjo izberemo kakovostne vrtne kosilnice Husqvarna, ki so znane po svoji napredni tehnologiji košnje in zagotavljajo najboljše rezultate.

Ponudba vrtnih kosilnic Husqvarna je zelo pestra. Na voljo so nam različni modeli vrtnih kosilnic, ki se med seboj razlikujejo predvsem na njihov pogon. Motorne vrtne kosilnice Husqvarna delujejo z mešanico bencina in olja, električne delujejo na elektriko, akumulatorske pa poganjajo vedno bolj zmogljivejše baterije. Ne smemo pa pozabiti še na vedno bolj priljubljene robotske kosilnice, ki so podprte z naprednim računalniškim sistemom. Pred nakupom je vsekakor pametno razmisliti o svojih potrebah in željah, prav tako pa o naših finančnih zmožnostih, saj se cene močno razlikujejo.

Rider kosilnice so primerne za košnjo vseh vrst terenov

Vzdrževanje travnatih površin je zelo kompleksno, predvsem pa je potrebno poskrbeti za njihovo redno košnjo, pri čemer nam priskočijo na pomoč različni modeli kosilnic. Za velike površine in zelo kompleksne ter zahtevne terene so rider kosilnice najboljša izbira. Tovrstne kosilnice imenujemo tudi sedežne kosilnice, enostavno zato, ker košnjo opravimo kar v sedečem položaju. To pa ni edina prednost rider kosilnic. Z različno dodatno opremo postanejo vsestransko uporabni stroji skozi vse leto.

Rider kosilnice so zaradi svojega štirikolesnega pogona primerne za košnjo na različnih vrstah terenov. Z njimi bomo kakovostno kosili tako široke kot tudi ozke površine in tudi različno strma pobočja, zato se vse bolj pogosto uporabljajo tudi za urejanje velikih in razgibanih parkovnih površin. Rider kosilnice imajo kosišče nameščeno na svojem sprednjem delu, prav tako pa jih odlikuje tudi velika okretnost, zaradi česar lahko z rider kosilnicami kosimo tudi težje dostopne površine. 

Kategorije: Splošno