Za sprostitev po napornem delovnem dnevu ali pa za razvajanje kar tako so idealna izbira masaže, ki jih imamo na voljo v mnogih masažnih salonih. Ne ponujajo vsi istih storitev, gotovo pa lahko v vsakem primeru pričakujemo pestro zbirko možnosti. Gotovo bo v ponudbi moč najti odlične masaže za sprostitev.

Mnogi saloni ponujajo antistresne masaže, ki vključujejo različne masažne tehnike. Pogosto je to tajska masaža, ki je zelo primerna za tak namen, saj je možno te tehnike prilagoditi različnim ciljem masažnega tretmaja, tako pa lahko dosežemo tudi odličen sprostitveni učinek. Seveda pa je lahko tajska masaža namenjena tudi drugim ciljem, odvisno od tega, kako izvajalec zastavi svoje tretmaje. Pomembno je le to, da je masaža učinkovita, v vsakem primeru pa lahko pričakujemo sprostitev.

Za sproščanje se pogosto izvajajo masaže, ki jih dopolnimo z nekaterimi dodatnimi sredstvi. Pogosto je to spet tajska masaža, ob kateri se uporabljajo še eterična olja ali drugi dodatki, ki popestrijo celotno izkušnjo, predvsem pa sprostijo telo in duha. Takšne masaže so zelo priljubljene med tistimi, ki si želijo privoščiti nekaj več razvajanja.

Na voljo pa imamo tudi prave masažne terapije, ki običajno sicer ne služijo neposredno sprostitvi, a so vseeno dovolj vsestranske, da lahko ponudijo izjemno sproščujoč učinek. Takšna je recimo refleksna masaža stopal, pri kateri je cilj skozi refleksne točke na stopalih vplivati na druge organe v telesu, a gotovo ponuja tudi sprostitev. Nenazadnje vključuje refleksna masaža stopal povsem primerljive prijeme kot klasične masaže, tako da je v vsakem primeru zelo prijetna. Še boljši bodo učinki, če se izvaja refleksna masaža stopal s kakšnim določenim namenom, kar pa seveda ne pomeni, da bomo nad sprostitvenim učinkom razočarani. Vredno je poskusiti, tudi če tretma preizkusimo le enkrat – cena je povsem primerljiva z drugimi masažnimi storitvami, izkušnja pa povsem edinstvena

Kategorije: Splošno