Pravijo, da so zdravi zobje polovica zdravja in da se prve težave z zdravjem lahko pokažejo že na zobeh. Tega se še kako dobro zavedajo tisti, ki nam zobe popravljajo ali izdelujejo nove. Vsak posameznik se enkrat v življenju zagotovo sreča z bolečino v zobeh. Silno neprijetna in utrujajoča bolečina se pojavi, če je nega zob površna ali pa je sploh ni. Zaradi številnih težav z zobmi veliko vlogo odigra zobna protetika, ki predstavlja uporabne in estetske protetične rešitve, ki so lahko fiksne ali snemljive.

Številni zobozdravstveni centri sodelujejo z najboljšimi zobotehničnimi laboratoriji iz Slovenije in tujine, zato svojim pacientom v čim krajšem času nudijo najboljše rešitve, ki jih zobna protetika lahko ponuja. Žal pa nekatere težave ali estetske popravke ni možno narediti čez noč. Da bo postopek uspešen in učinkovit, pacient pa s protezo, vstavki, luskami, aparati in drugim zdravljenjem zadovoljen, je včasih potreben čas.

Je zobna protetika res potrebna v našem življenju?

Ko obiščete zobozdravnika, se dostikrat načudite, kakšne pripomočke se bodo v tej dobi tehnologije še vse izmislili za obnovo in vzdrževanje ustnih funkcij, videza in udobja ter zdravja pacientov. Vse te težave odpravlja zobna protetika, veja zobozdravstva, ki med drugim odpravlja tudi težave s pomanjkanjem zob ali tkivom. Poleg tega tudi pomaga in pripomore k boljšemu delovanju in učinkovitosti zob z uporabo kompatibilnih nadomestkov, kot so implantati ali zobne proteze.

Ne glede katero protetiko vam bo zobni protetik svetoval, vsaka potrebuje enako nego kot naravni zobje, kar pomeni ščetkanje, nitkanje in redne preglede pri zobozdravniku. Vsaka zobna protetika ima prednosti in slabosti, zato se pred vsakim posegom posvetujte s specialisti in vprašajte, kaj je tisto, ki bo za vsa najprimernejše in najučinkovitejše in vam hkrati pričaralo lep, simpatičen in zaupanja vreden nasmeh. Vaše življenje bo še bolj popoln z zdravimi in urejenimi zobmi.

Kategorije: Splošno