Kakovostna krma je izjemno pomembna, morda celo bolj kot si nekateri predstavljamo. Krma predstavlja osnovno hranilo zaradi katerega so živali v hlevu zdrave. Zato je ključnega pomena, da je krma pravilno posušena, nepoškodovana in ob tem ne vsebuje ostankov zemlje. To je pogoj, da boste vašim živalim zagotovili kakovostno krmo bogato z energijo, za kar pa boste potrebovali zgrabljalnik, kmetijski stroj, ki je namenjen obračanju pokošene krme.

Zgrabljalnik mora prenesti velike obremenitve, pri delu pa se največkrat poškodujejo mehanski deli kot so razni zobniki, zobniški pari, vzmetni kraki, podporna kolesa ali pnevmatike. Ko je čas košnje in sušenja krme, je za njeno kakovost ključnega pomena, da je le ta primerno posušena. In če se nam ravno takrat zgodi eden od neprijetnih scenarijev in se določen del zgrabljalnika pokvari ali poškoduje, je pomembno, da so nam rezervni deli na voljo v čim krajšem možnem dobavnem roku.

Servis kmetijske mehanizacije za nemoteno delo na kmetiji

Delo na kmetiji je danes odvisno od številnih kmetijskih strojev, ki so priklopljeni na traktorje z namenom, da so kmetijska opravila opravljena hitreje in učinkoviteje. Tovrstne stroje uvrščamo v kmetijsko mehanizacijo brez katere si dela na kmetiji ne moremo predstavljati. S stroji poskrbimo za primerno obdelavo in pripravo zemlje, setev pridelka, košnjo, spravilo pridelka in še marsikaj drugega. Ker nam morajo biti stroji vedno na voljo, ko jih potrebujemo, je servis kmetijske mehanizacije lahko ključnega pomena.

Ogromno kmetijskih opravil je odvisnih od vremena, rasti pridelka in še marsičesa drugega. Ko je čas za košnjo trave, je enostavno ne moremo prestaviti za teden ali dva, ampak je to potrebno storiti v danem trenutku. In podobno je tudi z ostalimi opravili. Zato je pomembno, da je kmetijska mehanizacija redno vzdrževana, v primeru okvare pa je potrebno takoj poiskati servis kmetijske mehanizacije, ki bo poskrbel za hitro in učinkovito popravilo.

Kategorije: Splošno